Priprave obsegajo teoretični (10 ur) in praktični (40 ur) del
O programu in komu je namenjen
Priprave na preverjanje znanj in spretnosti za pridobitev NPK Izdelovalec/ izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način so namenjene vsem, tako začetnikom kot tudi tistim, ki se s peko kruha, potic in peciva ter pripravo testenin že ukvarjate in si želite pridobiti certifikat za NPK Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način.
Posebni pogoji za pridobitev poklicne kvalifikacije:
– najmanj končana osnovnošolska obveznost.
Vsebina
– priprava krušne peči oz. pečice za peko
– priprava testa za kruh in potico
– priprava nadeva in oblikovanje potice za pečenje
– pečenje kruha, potice
– priprava testa (kvašeno, vlečeno, masleno, krhko, biskvitno) za pecivo
– priprava nadeva in oblikovanje peciva
– pečenje peciva in ustrezna oskrba
– priprava testa in oblikovanje testenin
– pakiranje in shranjevanje kruha, potic, peciva in testenin
– trženje izdelkov
Katalog strokovnih znanj in spretnosti
Potek usposabljanja
Priprave obsegajo teoretični (10 ur) in praktični (40 ur) del.
Informacije in prijave:
Martina Podlesnik
koordinatorka izobraževanja
T: +386 7 34 82 109
M: +386 31 745 044
E: martina.podlesnik@ciktrebnje.si
Uradne ure:
ponedeljek – četrtka, od 9. do 16. ure
petek, od 9. do 14. ure
Informacije lahko dobite v tajništvu v času dežurstva:
ponedeljek – četrtka, od 16. do 18. ure
petek ni dežurstva