O programu in komu je namenjen
Priprave na preverjanje znanj in spretnosti za pridobitev NPK pomočnik/pomočnica kuharja so namenjene vsem, ki bi se želeli usposobiti za izvajanje pomoči v gostinstvu, v hotelih, zdraviliščih, kmečkih turizmih … in tistim, ki bi radi opravili izpit za pridobitev certifikata NPK pomočnik/pomočnica kuharja.
Posebni pogoji za pridobitev poklicne kvalifikacije:
– jih ni.
Vsebina
– čiščenje živil
– priprava živil za hladne začetne jedi
– priprava živil za tople začetne jedi
– priprava juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic
– priprava prilog
– priprava zelenjavnih jedi
– priprava solat
– priprava enostavnih sladic
– priprava servirne posode in pripravljenih jedi za izdelavo porcije
– priprava hitre hrane
– priprava pic
– vzdrževanje higiene in urejenost kuhinje
Katalog strokovnih znanj in spretnosti
Potek usposabljanja
Priprave obsegajo teoretični (20 ur) in praktični (30 ur) del.
Informacije in prijave:
Martina Podlesnik
samostojna strokovna delavka
T: +386 7 34 82 109
M: +386 31 745 044
E: martina.podlesnik@ciktrebnje.si
Uradne ure:
ponedeljek – četrtka, od 9. do 16. ure
petek, od 9. do 14. ure
Informacije lahko dobite v tajništvu v času dežurstva:
ponedeljek – četrtka, od 16. do 18. ure
petek ni dežurstva