Priprave obsegajo teoretični (30 ur) in praktični (40 ur) del
O PROGRAMU IN KOMU JE NAMENJEN
Priprave na preverjanje znanj in spretnosti za pridobitev NPK dietni kuhar/dietna kuharica so namenjene vsem, ki bi se želeli usposobiti za samostojno kuhanje dietnih jedi. Dietni kuharji so strokovnjaki, ki delajo v bolnišničnih kuhinjah, zdraviliščih, šolah, vrtcih in sodelujejo pri oblikovanju diet športnikov, diabetikov, bolnikov, ostarelih.
Posebni pogoji za pridobitev poklicne kvalifikacije:
- najmanj srednja poklicna izobrazba s področja gostinstva in vsaj tri leta delovnih izkušenj na področju priprave dietne prehrane, ki jih kandidat dokaže z referenčnim pismom delodajalca ali pogodbo o zaposlitvi
- najmanj srednja poklicna izobrazba živilske smeri in vsaj pet let delovnih izkušenj na področju priprave dietne prehrane, ki jih kandidat dokaže z referenčnim pismom delodajalca ali s pogodbo o zaposlitvi
Vsebina
- načela zdrave prehrane
- živila in tehnoloških postopkov pri pripravi dietnih jedi
- osnove sestavljanja dietnih jedilnikov
- izračunavanje hranilne in energijske vrednosti obrokov
- osnove redukcijske diete, diete pri boleznih prebavnega trakta, ledvičnih in srčno žilnih obolenjih, pri sladkorni bolezni, preobčutljivosti in alergijah
- praktična priprava dietnih jedilnikov, porcioniranje in postrežba
http://www.nrpslo.org/katalog.aspx/22154181 (katalog)
Informacije in prijave:
Sabina Tori Selan
organizatorka izobraževanja
T: +386 7 34 82 104
M: +386 31 355 628
E: sabina.tori-selan@ciktrebnje.si
Uradne ure:
ponedeljek – četrtka, od 9. do 16. ure
petek, od 9. do 14. ure
Informacije lahko dobite v tajništvu v času dežurstva:
ponedeljek – četrtka, od 16. do 18. ure
petek ni dežurstva