O programu in komu je namenjen
Priprave na preverjanje znanj in spretnosti za pridobitev NPK pomočnik/ pomočnica natakarja/ natakarice so namenjene vsem, ki bi se želeli usposobiti za izvajanje pomoči v gostinstvu, hotelih, zdraviliščih, kmečkih turizmih… in tistim, ki bi radi opravili izpit za pridobitev certifikata NPK pomočnik/pomočnica natakarja.
Posebni pogoji za pridobitev poklicne kvalifikacije:
– jih ni
Vsebina
– HACCP
– ureditev pomožnih prostorov in prostorov za goste
– vzdrževanje in čiščenje inventarja (perilo, pribor, namizna oprema in drugi pomožni strežni inventar)
– samostojna strežba po navodilih natakarja
– pomoč pri postrežbi kosila pri prehodnih gostih po navodilih natakarja
– pripravljalna dela in postrežba v točilnici
– dnevni obračun v točilnici
Katalog strokovnih znanj in spretnosti
Potek usposabljanja
Priprave obsegajo teoretični (20 ur) in praktični (30 ur) del.
NPK pomočnik/ pomočnica natakarja/ natakarice pridobi tudi, kdor je pozitivno ocenjen iz strokovnih modulov izobraževalnega programa SPI Gastronomske in hotelske storitve Osnove v gostinstvu in Postrežba pijač ter osvojil 20 KT.
Informacije in prijave:
Martina Podlesnik
samostojna strokovna delavka
T: +386 7 34 82 109
M: +386 31 745 044
E: martina.podlesnik@ciktrebnje.si
Uradne ure:
ponedeljek – četrtka, od 9. do 16. ure
petek, od 9. do 14. ure
Informacije lahko dobite v tajništvu v času dežurstva:
ponedeljek – četrtka, od 16. do 18. ure
petek ni dežurstva